Sunday 17 August 2008

Bayat Ekmek Tostu

Malzemeler
1 adet bütün bayat ekmek (tost ekmegi de olabilir)
3 Adet yumurta
1 çay bardagi süt
2 yemek kasigi galeta unu10-15 dilim taze kasar peyniri veya tost kasari
1 çay bardagi siviyag (kizartmak için)

Yapilis Tarifi
Bayat ekmegi ince ince dilimleyin. Derin bir kapta yumurtalari, sütü ve galeta ununu çirpip, ekmek dilimlerini bu yumurtali bulamaca batirin. 2 ekmek diliminin arasina kasar peyniri dilimini yerlestirin. Tekrar bulamaca batirip, her tarafinin bulamaçla iyice kaplanmasini saglayin. Ekmek tostlarini kizdirilmis siviyagda önlü arkali kizartarak servis tabagina alin. Sicak ya da ilik olarak servise sunun. Isterseniz; üçgen seklinde keserek de ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
http://www.iskenderiye.com/yasam/yemek/ayrinti.asp?sirano=62826

No comments: